دستپخت های خودمونی

غذاهای سنتی و محلی بهاباد

دستپخت های خودمونی

غذاهای سنتی و محلی بهاباد

دستپخت های خودمونی

بهاباد مرکز شهرستان بهاباد، در منتهی‌الیه شرق استان و به فاصله ۲۰۰ کیلومتری شهر یزد و ۸۰ کیلومتری شهر بافق،واقع شده است. بهاباد دارای آب و هوای نیمه خشک و متوسط بارندگی ۹/۱۵۳ میلیمتر در سال می‌باشد. در قسمت غرب و جنوب دارای مناطق ییلاقی و خوش آب و هوایی است که در فصول بهار و تابستان تفریحگاه و استراحتگاه بسیاری از مردم مناطق دور و نزدیک می‌باشد.
این شهر یکی از شهرهای کویری ایران است که در حاشیه دشت لوت واقع شده ولی با این حال شهری سرسبز است. در قدیم انگور بهاباد بسیار معروف بوده‌است ولی اکنون بیشتر باغات این منطقه مربوط به پسته‌است. گویش محلی مردم این منطقه بیشتر به گویش مردم استان کرمان نزدیک می‌باشد. به عنوان مثال به آخر کلمات خود حرف «او» اضافه می‌کنند مانند اینو به جای این و کوچکو به جای کوچک. این وبلاگ به معرفی غذای محلی این شهر می‌پردازد.

آخرین مطالب

۱۴ مطلب در بهمن ۱۳۹۴ ثبت شده است

آش شولی

۱۸
بهمن

ابتدا عدس را داخل قابلمه اب ریخته چغندرنصف رنده کرده نصف دیگه راخرد کرده واصافه کنیدوقتی کمی جوش خوردسبزی اش رااصافه میکنیم 

کمی ارد الک کرده وداخل اب سردریخته باهمزن همزده تا اردگلوله نشودروغن پیاز که ازقبل اماده کردیم داخل قابلمه ریخته وکمکم اب ارد رااصافه میکنیم تاحدی که زیادتیره نشودنمک وسرکه وشکر طبق ذایقه به اش اضافه میکنیم

  • tali food

قاطق شیرین

۱۸
بهمن

طرزتهیه قاطق شیرین .4نفر

سیاهدونه وتخم گشنیزیک ق غ.هل باد 2عدد

هل معمولی 4عدد .زیره سیاه یک ق چ

شکر یک لیوان

آردگندم یک لیوان سرخالی.روغن 2ق غ

تمام مواد راآسیاب کرده ودرروغن کمی تفت میدهیم سپس آرد اضافه میکنیم ومرتب هم میزنیم تا رنگ آرد قهوه ای روشن شود سپس سه لیوان آب درآن ریخته وهم میزنیم تا موادگلوله نشودوشکر راریخته حدود15دقیقه بعد آماده هست

  • tali food

گندم پیازو

۰۷
بهمن

ابتدا گندمه را تمیز کرده بعدشسته

بعد بامقدار زیادی پیاز میکوبیم

کمی اب روش میریزیم وگندمها رابا دست فشرده وآبها راکنار میگذاریم

مواد رادرقابلمه ریخته آب به اندازه سه تا بندانگشت وعدس به اندازه دلخواه وزردچوبه وفلفل بهش اصافه

نخود هم که ازقبل پخته بودیم اضافه میکنیم وبهش فرصت میدیم تابپزد

بعدازپخت ابایی که کنارگذاشته بودیم به مواداضافه میکنیم

روغن پیاز فراوون بازردچوبه ودارچین وفلفل روی مواد ریخته ونمک بهش اصافه میکنیم 

باشعله کم دم میگذاریم بعدازحدود یک ونیم ساعت اماده است.

  • tali food

آش ماش

۰۵
بهمن

برای 4,5 نفر

دو استکان برنج،دو استکان ماش ،یک استکان لوبیا(هرنوع شد فرقی نداره)،تره هر مقدار دوست دارین،زیره یک قاشق مربا خوری،نمک،فلفل،زردچوبه،دارچین به مقدار لازم،گوشت ..من گوسفندی استفاده میکنم با استخوان و ..حسابی شیره بده...همه ی مواد و قاطی میکنیم به جز نمک و که آخر پخت اضافه میکنیم تردتر میشه...وقتی آشمون پخت گوش تا رو له میکنیم تا آشمون یه دست بشه بعد  روغن پیاز خشییی درست میکنیم میریزیم داخلش خیلی تو طعم و خوشمزگیش تأثیر داره یه نیم ساعت،شایدم بیشتر بمونه که خوب باروغن پیازا جا بیفته هر چی بیشتر باشه طعمش بهتر میشه ..

  • tali food

ستو

۰۳
بهمن

  • tali food

کوکو عدس

۰۳
بهمن

ابتدا عدس ها را شسته و به مدت یک ساعت خیس نمایید . سپس آن ها را با مقداری آب بپزید .

وقتی عدس پخت آن را در آبکش ریخته و اجازه دهید تا آب عدس جدا و سرد شود. سپس آن را چرخ کنید.

بعد دو قاشق آرد را به عدس اضافه کرده و مخلوط کنید .بعد دو قاشق ماست ...

دوعدد تخم مرغ ...

ونمک ریخته و مخلوط می کنیم ...


نکته : توجه کنید که ادویه ها را الان اضافه نمی کنیم . چون اضافه کردن ادویه در ابتدای کار موجب پایین آوردن کیفیت کوکوی شما خواهد شد.

سپس مواد کوکو را در دمای محیط به مدت یک تا یک و نیم ساعت استراحت دهید تا مواد به خورد هم رود . این کار همچنین موجب پوک تر شدن کوکو هنگام سرخ کردن می شود .

در نهایت پس از استراحت دادن مواد کوکو ، ادویه را اضافه کرده و مخلوط را کنار میگذاریم

مقداری روغن در تابه ریخته و اجازه دهید داغ شود. حرارت را روی متوسط گذاشته و به اندازه یک قاشق از مواد کوکو برداشته و در روغن بریزید .

وقتی یک طرف کوکو سرخ شد ، آن ها را برگردانده تا طرف دیگر آن ها هم سرخ شود


https://telegram.me/joinchat/BqK1HwQfX4FKC4w_hthD8w

لینک گروه دستپخت خودمونی tali food☝️☝️☝️☝️☝️

  • tali food

کشک بادمجون

۰۳
بهمن

بادمجون راسرخ کنید وبذارید بانمک  وادویه بپزه

 پیازرادرروغن سرخ کرده بهش زردچوبه .نعناع وترخون خشک.  زیره .گردو خردشده .دارچین .اضافه کنید

میتونید این موادرابه کشک ساییده شده اضافه کنید یا به بادمجون پخته شده اضافه کنیدکمی هم برای تزئین روش نگهدارید ودرکشک را جداگونه توسفره بذارید

درصورت تمایل کمی سیرداع هم درست کنیدوداخلش بریزید خیلی خوشمزه ترمیشه

  • tali food

قطقو

۰۳
بهمن

سیب زمینی را توی روغن گاو باشه بهتره سرخ می کنیم

پیاز.زردچوبه.نمک.فلفل.مرزنگوش (حتما قبلش در اب خیس کنید تاگلاش گرفته شه ) ، پودر گوجه خشک(رب)به ترتیب سرخ و آب جوش اضافه

سیبا که پخت به تعدادنفرات خونه .تخم مرغ رابنا به سلیقه افراد به ان اضافه میکنیم 

  • tali food

با رنگ خوراکی

با لبو و کلم بنفش هم میشه

باید تخم مرغ رو که پخت پوست کند و بعد 10دقیقه تو آب رنگی جوشوند

  • tali food

[ ] سبزی ماهی - گشنیز، شنبلیله

[ ] 

[ ] سمبوسه - تره، جعفری، گشنیز 

[ ] 

[ ] سبزی ماهی پلو -تره، جعفری، شوید، گشنیز 

[ ] 

[ ] سبزی خورشت -تره، جعفری، شنبلیله، اسفناج، گشنیز

[ ] 

[ ] سبزی کوکو -تره، جعفری، شوید، گشنیز، کمی شنبلیله 

[ ] 

[ ] سبزی آش یزدی.شولی- تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، شوید

[ ] 

[ ] سبزی آش جو- تره، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج 

[ ] 

[ ] سبزی کوفته تبریزی - تره، جعفری، شوید، گشنیز، نعناع، ترخون، ریحون 

[ ] 

[ ] سبزی کوفته سبزی - تره، جعفری، شوید، گشنیز، ترخون، ریحون 

[ ] 

[ ] سبزی پلو - تره، جعفری، شوید، گشنیز، کمی شنبلیله 

[ ] 

[ ] سبزی کلم پلو - جعفری، ریحون، ترخون، کمی شوید

 #سبزی خورشت کرفس- کرفس، نعناع، جعفری

#سبزی کوفته یزدی-مرزه،آویشن کوهی

  • tali food